Håvard Gimse, Kristiansund symfoniorkester, jubileumskonsert

Jubileumskonsert med Håvard Gimse

100-åringen Kristiansund Symfoniorkester har fått med oss en av Norges fremste musikere, Håvard Gimse, når vi lørdag 2. november arrangerer jubileumskonsert i Festiviteten. Gimse er solist på Sergej Rachmaninovs kjente pianokonsert nr. 2. Ett av komponistens mest populære verk, elsket av både pianister og orkestere.


Håvard Gimse er pianist og professor ved Norges musikkhøgskole og har et bredt og allsidig repertoar. Gimse er aktiv både som solist og kammermusiker. Han er en ettertraktet akkompagnatør og en verdsatt lærer. Vi gleder oss til å spille sammen med han.


Helt i hundre

Jubilanten, Kristiansund symfoniorkester er fylkets eldste orkester, stiftet i 1919. Orkesterets grunnlegger var komponisten og folketonesamleren Edvard Bræin. Da blir det selvsagt Nordmørske folketoner å høre på jubileumskonserten. Kveldens dirigent er Torodd Wigum, han har gjestet Kristiansund symfoniorkester ved mange anledninger, sist under utekonserten på Carolines plass 7. september.  


Fanfarer og bestillingsverk

Komponisten Dagfinn Koch har sine røtter i Kristiansund og hans "fanfarer for Kristiansund" åpner den storslåtte konserten. Kjetil Bjerkestrands moderne komposisjon "Havet" er et bestillingsverk for anledningen. Musikken beveger seg fra små krusninger til høye bølger. Musikk av Mendelssohn og Dvorak står også på programmet, før kveldens absolutte høydepunkt og siste del er Rachmaninovs vakre pianokonsert med Håvard Gimse som solist.


Det er bare å glede seg. Konserten starter klokken 16.00.0
Feed