Høstkonsertene - korte innblikk og unge gjester

Høstkonsert lørdag 3. november 2018 kl 16 i Tingvoll videregående skoles aula

og i Nordlandet kirke, Kristiansund, søndag 4. november kl 16

Dirigent: Jan-Erik Hybertsen

Solister: Emil E. Holmesland, trompet. Zahla Aliyeva og Sebastian G. Dörfler, celli. Jostein B. Brødreskift, kontrabass.
Medvirkende i første avdeling: Strykeelever fra kulturskolene i Kristiansund, Tingvoll, Indre Nordmøre (Surnadal, Rindal og Halsa) og Sunndal. Straumsnes Skolekorps og Kristiansund Skolekorps.

Program:
Randall D. Standridge (1976-): Adrenalin-maskiner - blåsere
Whitacre (1970-): Oktober, for blåsere (2000)
Karl W. P. Jenkins (1944-) : Palladio, Concerto grosso for stykere (1995): Allegretto
Ottorino Respighi (1879-1936): Hoffsanger, andre sats I tredje suite i samlingen «Antikke danser og sanger for lutt»
Franz Schubert (1797-1828): Symfoni nr 8, h-moll, «den ufullendte», D 759 (1823): Allegro moderato

Pause

Antonio Vivaldi (1678-1741): Konsert for to celli og strykere, g-moll, RV 531: Allegro – Largo - Allegro
Solister: Zahla Aliyeva og Sebastian G. Dörfler, celli
Nino Rota (1911-1979): Divertimento concertante for kontrabass og orkester (1973): Allegro - Marsj
Solist: Jostein B. Brødreskift, kontrabass.
Alexandra Pakhmutova (1929-): Konsert for trompet og orkester (1955).
Solist: Emil E. Holmesland, trompet
-------------------
Om musikken:
Tre av Kristiansund Symfoniorkesters nyansatte musikere Nordmørs-debuterer her med selvvalgte soloverk. Vi får høre musikk fra USA, Russland, Wales, Østerrike – og tre verk fra Italia!
Amerikaneren Whitacre er kjent for mange flotte korverk, mens italieneren Rota og russeren Pakhmutova er mest kjent for filmmusikk. Pakhmutova har også skrevet 400 populære sanger og var favorittkomponisten til sovjetlederen Leonid Bresjnev. Sir Karl William Pamp Jenkins er fra Wales, spiller selv saksofon og obo, og har skrevet dette stykket som en hyllest til renessanse-arkitekten Andrea Palladio. Det er blitt brukt i TV-reklame for diamanter! Italieneren Respighi arrangerte sanger med lutt-akkompagnement opprinnelig skrevet av 1600-talls komponisten Giovanni Battista Besardo, for stort orkester. Vivaldi skrev mye musikk for en jenteskole i Venezia, der han var ansatt. Nino Rota utfordrer kontrabass-solisten med intrikate dobbeltgrep og uventa intervallsprang. Schuberts Ufullendte er wiener-romantikk på sitt beste og bærer på gåten om hvorfor han aldri ville ferdigstille et verk som begynner så vakkert.

Dirigenten JAN-ERIK HYBERTSEN (f.1979) er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole, der han studerte med Ole Kristian Ruud. Han avla sin diplomeksamen i direksjon med Kringkastingsorkesteret i 2010. Hybertsen har siden 2010 arbeidet regelmessig med flere av landets orkestre og forsvarskorps. Han har gjestedirigert ved Nasjonaloperaen i Romania og Nasjonalfilharmonien i Moldova og arbeider regelmessig med Prinsens Musikkorps i Danmark. Han har deltatt på flere mesterklasser og studert hos Eivind Gullberg Jensen, Jorma Panula, Stefan Solyom, Kurt Masur og Paolo Arrivabeni. Ved to anledninger har han deltatt på dirigentverkstedet Interaktion i Berlin hvor han fikk muligheten til å arbeide med musikere fra Berliner Philharmoniker, Staatskapelle Berlin og Konzerthausorkester. Sesongen 2015/2016 hadde han flere oppdrag med Stavanger Symfoniorkester og i mai 2016 var Hybertsen finalist på stillingen som assistentdirigent ved Royal Scottish National Orchestra. Han dirigerte også forrige KSO-konsert, 17. mai.


Plakat HØSTKONSERT 2018 (pdf)

0
Feed